Politi af Jo Nesbø

Politi er alt for hurtigt læst.

Politi er alt for hurtigt læst.

Anmeldelse: Jubii. Harry hole er i live. Og han er nærmest lykkelig. Det skal jeg faktisk lige vænne mig til – det dér med Holes lykke. Når det er sagt, så er Jo Nesbøs Politi krimiguf af den fineste slags.

Selvfølgelig er Harry Hole ikke død, som jeg og mange andre var tilbøjelige til at tro. I Genfærd forlod vi Jo Nesbøs hovedperson skudt og bevidstløs på gulvet sammen med en sulten rotte.

Det værste ved at gå i gang med en ny Harry Hole-roman er, at man snart er færdig med den igen. Jeg nåede ikke at skrive her på bloggen under ”LIGE NU LÆSER JEG” i højre side af din skærm, at jeg var i gang med bogen. Nu er den læst og fordøjet. Og hvilken herlig mundfuld.

Når jeg læser gode krimiserier, er en del af læseglæden igen at møde de personer, jeg holder af. Jeg er vild med Harry Hole. Jeg havde dog ikke forventet, at han i Politi er nærmest lykkelig – så lykkelig, som man nu kan være, når man stadig har:

 • Dæmoner at slås med
 • Et heftigt alkoholmisbrug, der skal holdes på afstand
 • Hemmeligheder, der ikke må komme frem
 • Et mørkt  og selvdestruktivt sind

Selvom jeg under Hole medgang, så synes jeg også, det gør ham mere vattet og mat, at han har fået bedre styr på sit liv. Han behøver ikke at være så hardcore, at han syr sig selv i halsen, som han har gjort i en af de forrige bøger, men han mangler altså lidt mørke for at være den Hole, jeg holder allermest af.

Der er selvfølgelig også gensyn med Holes bundsolide og erfarne kollegaer bl.a. Gunnar Hagen og Beate Lønn, den ubehagelige og glatte politimester Mikael Bellman, der gør alt for egen vindings skyld. Og hans klamme håndlanger Truls Berentzen, der som politimesteren ikke altid holder sig på den korrekte side af loven.

Politi handler om tja, politi. Om politifolk og om mord på politifolk. På bedste bestialske Jo Nesbø-maner bliver politifolk slået ihjel på åstederne for uopklarede mord.

Jo Nesbø tager igen og igen læserne ved næsen. Han tvister og drejer på forunderlig vis intriger, plot og handlingsforløb, så jeg tror, jeg ved, hvor vi havner – for så at havne et helt andet og uventet sted. Det er en udsøgt fornøjelse. Glem alt om at få din nattesøvn.

Der er noget, der bliver underligt uforløst, når bogen slutter. Noget, som jeg gerne ville have haft en forklaring på. Det er et luksusproblem, for det er en fantastisk underholdende og brandgod krimi. Men ih hvor det ærgrer mig, at der hænger en tråd og dingler.

Jeg har læst Politi som e-bog. Både formatet og krimien kan i den grad anbefales.

 

5 kommentarer til Politi af Jo Nesbø

 • Erik Boje skriver:

  Jeg glæder mig allerede.
  Erik Boje

 • Lotte Hindsberg skriver:

  syntes nu slutningen ligger fint op til en 11er

 • Thomas Nielsen skriver:

  Sjovt nok, så synes jeg egentlig det var en form for befrielse, at Hole langt om længe synes at få have fået styr på tilværelsen… Nesbø bevægede sig udenfor den vante sfære af dystert og dunkelt hvad Holes karakter angår – og det var overraskende og til en vis grad forfriskende. Dog er det jo sådan med Nesbø, at man aldrig ved hvad venter – nogen mister, andre får. De gode græder, de onde griner. Jeg er overbevist om at vi får en 11’er at se – og jeg vil se frem til Nesbø’s djævelske drillerier endnu engang.

 • Rebekka Andreasen skriver:

  Jeg kan godt forstå, hvad du mener, Thomas. Og han trænger da til noget lykke, ham Harry. Jeg er også sikker på (eller håber) at der kommer en bog mere. Den serie må bare ikke stoppe.

 • Pingback: Nesbø, Jo: Police/Politi (Harry Hole X) (2013/2014) | humanitysdarkerside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rebekka Andreasen læser krimier og blogger. Foto: Jane Gisselmann

Følg min blog

Følg min blog og få en e-mail, når der kommer et nyt indlæg

Nyhedsbrev

Du kan også tilmelde dig mit personlige nyhedsbrev

Lige nu læser jeg

Kobra Af Deon Meyer, Forlaget Turbine

Læs mere om bogen her