Valkyriesang af Craig Russell 6


Jeg har savnet Jan Fabel, og det har været en fornøjelse at møde ham igen i Valkyriesang.

Jeg har savnet Jan Fabel, og det har været en fornøjelse at møde ham igen i Valkyriesang.

Anmeldelse: Kast dig over skotske Craig Russells serie om Jan Fabel, hvis du har den til gode. Valkyriesang er femte bind i serien.

Bogen, der foregår i Hamborg, er interessant og spændende. Hovedpersonen Jan Fabel er en skøn karakter. Og den skotske forfatter drysser historie ud over fortællingen. Læs krimien. Læs hele serien.

Så kort kan det egentlig siges. Men jeg fortsætter lidt endnu:

Valkyriesang begynder med en prolog med små, korte afsnit, der springer i både tid og sted og efterlader – i hvert fald mig – en smule forvirret.  Og der er senere i historien flere forskellige handlingsforløb at holde styr på. Men fortvivl ikke. Der venter dig en rigtig spændende læseoplevelse, og selvfølgelig hænger de forskellige forløb sammen og giver mening og helhed, efterhånden som siderne vendes.

Jeg holder utrolig meget af hovedpersonen Jan Fabel. Han er en moden, eftertænksom, sympatisk, lidt melankolsk, hamrende dygtig kommissær. Med de obligatoriske ar på sjælen. Det er bl.a. skyldfølelse over, at en ungdomskæreste blev myrdet og tortureret, der er årsag til, at han i sin tid søgte ind til politiet.

Craig Russell har aldrig været nærig med mord eller spektakulære plots, og det er han heller ikke denne gang, hvor Jan Fabel og hans team er på jagt efter en kynisk morder. Måske er det den såkaldte Engel fra St. Pauli, der er på spil? Den seriemorder som politiet ikke fik fat på i 90’erne. Også dansk politi deltager i jagten på Englen – eller Valkyrien om man vil. Det er morderen, der afgør spørgsmålet om liv eller død – ligesom Odins tjenestepiger i Valhalla.

Der er rigtig gode miljøbeskrivelser af millionbyen Hamborg, troværdige og levende beskrivelser af Jan Fabel og hans team af betjente fra Hamborg Politi – og så er der ikke mindste en utrolig spændende og fængende historie, der fascinerer. Jeg læser altid en ”Jan Fabel”-krimi i et forrygende tempo. Og det er dejligt til en afveksling at læse en krimi, der foregår i vores naboland mod syd.

Craig Russell er meget historieinteresseret hvilket smitter af på hans krimier. Han lader ikke kun sin hovedperson have en baggrund som historiestuderende. Han sørger også for, at du bliver klogere. Denne gang  bl.a. på Stasi-tiden i DDR. At der har eksisteret en så undertrykkende sikkerheds- og efterretningstjeneste tæt på Danmark for ikke særlig længe siden er svært at begribe.

Jeg synes, at Valkyriesang er en vanvittig interessant og god krimi.

De øvrige bind i serien er: Blodørn, Mord er ikke noget eventyr, Til evig tid og Karnevallets mester.

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Valkyriesang af Craig Russell

 • Holger Nielsen

  Din begejstring for Jan Fabel (Russel) smitter af. Nu har jeg reserveret de 3 første på biblioteket. Helt utroligt at det er ladet passere, at man har kaldt ham Graig i stedet for Craig på omslaget af den første bog! Kh Holger

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Kære Holger

  Smid gerne en kommentar her på bloggen, når du kender Jan Fabel lidt bedre. Kunne være sjovt at høre, hvad du synes om bøgerne. Ja, det lyder lidt vild med den slåfejl. Sommetider er det de største fejl, der er de vanskeligste at få øje på. God læselyst.

 • Erik Boje

  Tak for at du henledte min opmærksomhed på mr. Russel.
  Nu mangler jeg kun Valkyriesang.
  I øvrigt tak for dine skønne indlæg.
  Erik Boje

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Kære Erik

  Selv tak. Jeg takker også min nabo for, at han introducerede mig til serien. Du kan glæde dig til Valkyriesang. Som du nok kan fornemme, er jeg meget begejstret. Dejligt at du har fornøjelse af at læse med på bloggen. VH Rebekka

 • Anne-Marie Vendler

  Rebekka kan takke sin nabo for at have introducerede ham til serien og jeg kan takke Rebekka, hvilket jeg er meget glad for, for jeg elsker den serie lige så meget! Var også selv lidt forvirret i starten, hvor der blev sprunget meget rundt i tid og sted, men til sidst gav det hele mening. Desværre er vi her i DK ret længe om at få oersat serien til dansk – men her er Rebekkas nabo også rar at have ved hånden :-).
  Kan I lide denne serie bør I også kaste Jer over Craig Russells “Lennox” serie. De er mindst lige så gode og fyldt med humor. Havde fornøjelsen at høre Craig R. under Krimimessen for et par år siden, og han er umådelig underholdende selv.

 • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

  Tak Anne-Marie. Er glad for, at du også kan lide serien. Jeg har ikke læst Lennox-serien endnu, men det skal jeg helt bestemt på et tidspunkt.