Portræt af døden af Julie Hastrup 2


Leder du efter en krimi, der er underholdende og letlæst - men velskrevet og original? Så er den her.

Leder du efter en krimi, der er underholdende og letlæst og samtidig original? Så er den her.

Anmeldelse: Fjerde bind i serien om efterforskeren Rebekka Holm er en letlæst, men også original krimi, der byder på interessante temaer.

Hun kan sit kram hende Julie Hastrup. Hun skriver solide og underholdende krimier uden de store dikkedarer – men hvorfor også finde på en masse krummelurer, når hendes opskrift virker?

Et foto fra sidste halvdel af 1800-tallet inspirerede krimiforfatter Julie Hastrup til den fjerde bog om Rebekka Holm – den ambitiøse efterforsker fra Drabsafdelingen i København. Fotoet forestiller tre søster, der sidder stift på en bænk, men kun de to er levende. Kvinden i midten er død. Det er et såkaldt post-mortem fotografi, hvor man typisk for den tid opstillede døde mennesker, som om de stadig var i live. Og tog fotos som minde. Meget bizart og fascinerende på samme tid.

Portræt af Døden handler om en seriemorder, som netop efterligner de gamle dødeportrætter. Morderen pynter sine ofrer og sætter dem til skue på en bænk ved Lyngby Sø. Rebekka Holm og makkeren Reza kæmper ikke kun for at forhindre, at morderen slår til igen. De kæmper også mod en ulidelig chef, der ikke har høje tanker om Rebekka.

Også Rebekkas vestjyske forældre og veninden Dorte møder vi igen i denne krimi. Og den lidt mystiske Stockholmer-kæreste Nicklas. Det er på en måde trygt. Det er underholdende. Det virker. Men bare rolig. Bogen byder på masser af spænding og uhygge.

Selvom det er en letlæst krimi, så er der noget originalt over bogen. Ideen med dødeportrætterne er unik og gør plottet anderledes og interessant. Det er også specielt med bogens gode, men kvalmende beskrivelser af såkaldte gainers og feeders. Personer, som finder stor lyst og velvære ved at tage ekstremt på i vægt ved at blive tvangsfodret eller ved at tvangsfodre. Det har jeg ikke læst om før.

Jeg lurede, hvem morderen var, før det afsløres. Men det gør ingenting. Overhovedet. I selskab med Rebekka Holm smuldrer tiden, og før du ved det, er du ved slutningen, der selvfølgelig efterlader en masse: det-må-du-læse-om-i-næste-bind-spørgsmål. Jeg glæder mig allerede til at følge min væsentlig mere modige navnesøster igen. De øvrige bøger i serien er En torn i øjet, Det blinde punkt og Blodig genvej.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Portræt af døden af Julie Hastrup