Programmet for Krimimessen 2020 ude nu


Krimimessen 2020: Nu er programmet til Krimimessen 2020 ude. Og der er ikke længe til, at det tidligere statsfængsel i Horsens forvandles til Krimimesse. To dag, hvor du kan komme helt tæt på dine yndlingsforfattere, to dage med masser af interviews, samtaler, foredrag, prisuddelinger, live-podcast, gode tilbud og en helt særlig stemning inde bag murerne.

Programmet for Krimimessen 2020 er ude nu.

Fængslet i Horsens – vi ses. Foto: Rebekka Andreasen

Programmet til Krimimessen 2020 er netop blevet offentliggjort. Du finder programmet rundt omkring på landets biblioteker, men du finder det også her

I år kan du møde forfattere som Julie Hastrup, Yrsa Sigurðardóttir, Arne Dahl, Emelie Schepp, Jørn Lier Horst, Michael Larsen (der er aktuel med ny videnskabskrimi til marts) Sara Blædel, Paul Cleave, Katrine Engberg, Stefan Ahnhem, Sofie Sarenbrant, Michael Katz Krefeld, Dennis Jürgensen, Mari Jungstedt, Anna Grue, Martin Holmén, Elly Griffiths og Leif Davidsen, der i øvrigt var med på Krimimessen allerførste gang, den blev holdt. Dengang var de fem forfattere, der deltog.

Den norske forfatter Thomas Enger kommer også til Horsens til marts. Han kan skrive alle steder. Ved køkkenbordet eller på cafe omgivet af mange mennesker. Men han ville ikke kunne skrive uden musik, og lytter til musik, når han skriver. Det kan f.eks. være filmmusik af James Newton Howard. Her er Thomas Enger fotograferet på Krimimessen i Horsens for nogle år siden – mens han bliver fotograferet. Foto: Rebekka Andreasen

Du kan også møde forsvarsadvokat Mette Grith Stage, Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening, Bent Isager-Nielsen, tidligere drabschef for Rejseholdet, livsstilsekspert Anne Glad og mange andre.

Der er mange ting at glæde sig til. Og selvfølgelig glæder jeg mig ekstra meget til de interviews, jeg selv skal lave. I år er mit program:

Lørdag 11.20 Rød scene: Interview med Hammer og Hammer om Soldier Blue

Lørdag 13.00 Sort scene: Interview med Anne Mette Hancock om Pitbull

Lørdag 15.20 Sort scene: Interview med Elly Griffiths om De udstødte

Søndag 10.00 Snedkeriet: Moderator How to make crime cozy. Med Anna Grue og Elly Griffiths

Søndag 13.20 Rød Scene: Interview med Sofie Sarenbrant om Skammekrogen

Søndag 14.15 Forsamlingshuset: Interview med Lisbeth og Steen Bille om Mandix

Jeg glæder mig til hele molevitten. Kulturminister Joy Mogensen holder åbningstalen. Også til dig, der er vild med horror og gys, er der guf i vente.

Ses vi i Horsens den 28. og 29. marts 2020?

PS: Næste år fylder Krimimessen 20 år. Vil du med til jubilæet, så sæt et stort fedt kryds i din kalender 20.-21. marts 2021.

Svenske Emelie Schepp er også en af de forfattere, du kan møde på Krimimessen i Horsens. Foto: Rebekka Andreasen

PPS: Min afdøde far er faktisk gift (for tredje gang var det vist) i fængselskirken i Horsens Statsfængsel – dengang det stadig var et fængsel. Ikke fordi han var indsat, han var faktisk præst, og så var han ven med fængselspræsten, som viede ham. Det var engang midt i 80’erne.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.