Sprød forårssol og krimier er et perfekt match


Snup en krimi med ud i forårssolen.

Snup en krimi med ud i forårssolen.

Et kort fredagspip fra mig i dag, hvor foråret officielt er sparket i gang. Og noget om vulkaner og en konkurrence, hvor der er e-bøger på spil.

I morges hørte jeg i radioen, at en af verdens mest aktive vulkaner, Etna på Sicilien, er i udbrud. Ikke en nyhed, der normalt vil fange min interesse synderligt, men i morges var min opmærksomhed vakt, og jeg syntes, at det var enormt interessant at høre om skyer af aske og lava, der flød. Og jeg ved præcist hvorfor. Jeg har netop smuglæst Inger Wolfs seneste krimi; Under en sort himmel.

Krimien foregår i Alaska, hvor en vulkanforsker bliver myrdet. Og hvor en bestemt vulkan spiller en ikke uvæsentlig rolle. Det er jo det, krimier også kan – gøre os interesserede i forskellige emner/tematikker, der flettes ind i en spændende fortælling. Jeg er i hvert fald ikke færdig med at google billeder af Alaska og vulkanerne langt mod nord. Jeg anmelder bogen, som Trokic-fans roligt kan glæde sig til, op til udgivelsen den 14. marts.

Du kan også glæde dig til anmeldelsen af John Ottosens Stenens tid, der er første del af en trilogi. Du kan se en trailer for bogen her Fem bloglæsere kan vinde Stenens tid som e-bog i en konkurrence i næste uge. Stay tuned.

Og så har jeg taget hul på Susanne Stauns Helt til grænsen, der udkommer lige om lidt. Det er tredje og sidste krimi i trilogien om retsmedicineren Maria Krause. Susanne Staun er en af mange krimiforfattere, der valfarter til Krimimessen i Horsens 2013 midt i marts. Har jeg nævnt, at jeg glæder mig?

God weekend og husk – den første sprøde forårssol og  krimilitteratur passer perfekt sammen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.