Status over bogudsalg 2


Nogle gange er mere snak end handling helt i orden. I stedet for at hamstre bøger ved bogudsalget, endte jeg med at anbefale krimier til de andre kunder.

Efter at have været på bogudsalg kom jeg hjem med:

  • En fagbog
  • En ordentlig stak børnebøger – ti i alt. Selvom mine tre børn sikkert kan fylde gulvet i en sportshal med alle deres bøger, så kan jeg ikke stå for de fine historier (og illustrationer) og opdager på den måde også nye sjove børnebogsforfattere
  • Tre krimier. Beskedent i forhold til tidligere. Kun John Le Carrés Marionetten og Dorph/Pasternaks: Jeg er ikke her, som jeg vil give i gave kom med hjem. Og Ruth Rendells Det ender med tårer, som jeg glæder mig vanvittig meget til at læse

I stedet for selv at hamstre bøger, endte jeg med at stå i den lokale boghandel og anbefale bøger temmelig længe. Tilfældigt mødte jeg en bekendt, og hun ved, at jeg er vild med krimi. Efter at have snakket lidt om dit og dat, begyndte hun at spørge, om jeg kunne anbefale et par gode titler. Det kan godt være, at vi talte lidt højt, men man skal ikke spørge mig om sådan noget uden at forvente et begejstret tonefald. Pludselig blandede andre kunder sig i snakken. Pensionisten og den unge mor på barsel. Jeg gik i stor stil i gang med at anbefale krimier til folk, jeg slet ikke kender. Det var så hyggeligt dér imellem stakke af bøger, der kun ventede på at blive brugt og læst.

Flere kunder endte med at købe bøger, jeg havde givet rosende ord med på vejen. Lene Kaaberbøl og Agnete Friis’ tre spændende krimier om sygeplejersken Nina Borg var at finde på bogudsalget, og der var flere, der købte hele krimiserien. De to forfattere er i øvrigt lige nu i Washington D.C. som del af den skandinaviske Nordic Cool Festival, som har indtaget byen i disse uger. Seje kvinder og gode repræsentanter for dansk kultur.

Selvom jeg gik hjem fra bogudsalget med færre krimier, end jeg plejer, så var det med højt humør. For det er nemlig ikke kun godt at få forrygende krimioplevelser. Det er også skønt at  inspirere andre. Men smag og behag er jo forskellig. Måske har jeg lokket en enkel roman/lyrik/faglitteratur-læser til at kaste sig over krimigenren. Og måske opdager de en god krimiforfatter, de ikke kendte i forvejen. Det vil være skønt. Men måske kan de slet ikke fordrage de bøger, de har købt. Jeg håber på det første.

Hvis du endnu ikke har været på udsalg, kan du nå det endnu. Læs her min krimiguide, hvis du vil have fif til hvilke krimier, jeg anbefaler. Måske vi har samme smag.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Status over bogudsalg

    • Rebekkaand

      Yes, vi kan være enige om, at børns kreativitet kan stimuleres både med børnebøger, men også med kreative gør-det-selv-projekter, som du inspirerer til i dine fantastisk e-bøger. Dejligt at du linker til mit site.