Stenens tid af Johan Ottosen 16


Fem læsere kan vinde Stenens tid som e-bog

Fem læsere kan vinde Stenens tid som e-bog. E-bog eller ej – bøgerne bliver selvfølgelig signeret.

Anmeldelse og konkurrence: Forbered dig på, at du får svært ved at slippe Stenens tid, når først du begynder at læse. Fem læsere kan vinde Johan Ottosens debutroman som e-bog.

32 linjer. Længere skal jeg ikke læse e-bogen på min iPad, før en pensioneret professor på en bænk i Tivoli i København skyder sig selv. Så er vi i gang med historien. Jeg beundrer forfattere, der evner at skrive, så man som læser lige får lyst til at snuppe en enkelt side mere, og det dér med cliffhangers har forfatteren helt styr på. Jeg var virkelig godt underholdt. Den meget dramatiske start er en forsmag på, hvad der venter læseren. Der er knald på og fart over feltet. Helt indtil sidste punktum.

Handling: Journalist Kurt Østergaard fra Kristeligt Dagblad finder under Danmarks ældste kirkegulv i Vor Frue Kirke i Aarhus en 5000 år gammel kalender, som tæller ned til dommedag. Fundet sætter en lang række begivenheder i gang og binder tråde mellem landets stenalderkultur, vikingetiden, grundlæggelsen af Aarhus og – hold nu fast – prins Henriks blodlinje. For flere spor peger på, at han er i direkte blodlinje med Jesus – og måske er der nogle, der er ude efter ham?

Stenens tid har et spektakulært plot og sjove historiske detaljer og referencer. Forfatteren har uden tvivl lavet en enorm research. Prins Henrik er faktisk i slægt med de sagnomspundne franske konger fra Merovinger-dynastiet, der igen skulle nedstamme fra Jesus blodlinje. Alligevel er fortællingen af og til lidt rigelig fantasifuld og mystisk, men jeg tilgav forfatteren, fordi det er en hamrende spændende bog. En bog hvor også det radioaktive stof polonium-210 spiller en rolle. ( I øvrigt samme stof som blev fundet i den tidligere KGB-agent Alexander Litvinenkos krop, da han døde på et britisk hospital år tilbage)

Dommedag er nær

Jeg læste bogen, der foregår over syv dage i december, sidste efterår, og det var lidt skummelt at læse en spændingsbog om dommedag, når der samtidig var hype omkring jordens undergang den 21. december. Heldigvis fik mayaerne ikke ret, men det gav lige læsningen en ekstra dimension.

I bogen møder vi også strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, Søren Storm og hans gravide kæreste, Birgitte Holm, der arbejder for PET. Men jeg synes ikke, vi lærer dem helt at kende. Stenens tid er bygget op af 115 små kapitler. De små hurtige nærmest filmiske scener er med til at skabe intens spænding, men det bliver også bogens svaghed. For de hurtige klip levner ikke megen plads til, at vi som læsere kommer helt ind under huden på personerne. Det er ærgerligt.

Stenens tid er første bind af en trilogi og de første syv dage af en sammenhængende historie. Johan Ottosen arbejder på Apokalypsens engle,  der er en umiddelbart forlængelse af første del og planlagt til at udkomme i 2014. Bind tre, Antikaos, er planlagt til udgivelse i 2015.

En sjov gimmick er, at hver scene er en position, som man i e-bogen kan klikke på for nøjagtigt at se, hvor karakteren befinder sig, når kapitlet begynder. I den trykte bog, der er udkommet på forlaget Tellerup, er der ved hvert kapitel en QR-kode, som man kan scanne med sin smartphone for at få positionsangivelserne.

Vil du deltage i konkurrencen om fem eksemplarer af Stenens tid som e-bog, så smid en kommentar under indlægget her og fortæl, hvorfor du læser e-bøger. Eller hvorfor du ikke er kommet i gang med det endnu. Jeg trækker fem vindere på søndag den 10. marts og skal have din kommentar inden søndag klokken 16.00. I bedste Stenens tid-stil, bliver e-bøgerne selvfølgelig signeret. En simpel teknik gør det nemlig muligt for Johan Ottosen at skrive en håndskreven hilsen i bøgerne.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 thoughts on “Stenens tid af Johan Ottosen

 • Jette Larsen

  Ejer ikke en e-bogs-læser. Har haft lånt en på Randers bibliotek, men blev ikke rigtig begejstret. Elsker en bog i hånden, men vil da ikke afvise, at jeg kommer med på vognen en skjønne dag.

 • Katrin Julius

  Jeg elsker simpelthen e-bøger – det er sådan en nem måde at læse bøger. Kan kun anbefale det til alle.

 • Jan Bonde Tejlmand

  Er heller ikke kommet med på e-bogsbølgen endnu. Kan nok godt lide fornemmelsen af at have en bog i hånden. Men det er jo bare pjat – og e-bogen giver en masse wannabe-forfattere mulighed for at udgive selv uden at skulle risikere hus og hjem. Bogen lyder spændende, så det kunne fedt at prøve e-bogen af med netop den…

 • Elin Rand Nielsen

  Elsker min Sony ebogslæser. Fylder og vejer ikke noget – kan rumme nok til 3 ugers ferie. Har læselampe og kan bruges i mørke. Elsker at den OGSÅ kan læse gratis bøger og ikke er forlovet med en butik 😉

 • Birgit E. Andersen

  Jeg købte en ebogslæser for ca en mdr siden og det har jeg ikke fortrudt et eneste øjeblik. Den er lille, handy og fylder ikke meget i en taske, så jeg kan have et helt bibliotek med mig og læse uanset hvor jeg er – næsten
  😉

 • Stine Andersen

  Jeg har længe gerne ville begynde at læse e-bøger, men jeg har desværre ikke fået anskaffet mig en kindle endnu. Her til sommer skal jeg ud at rejse, og det ville være oplagt at have nogle e-bøger med, da de ikke “fylder” som en almindelig bog i bagagen.

 • Betina Petersen

  Jeg læser også mange e-bøger. Det er nemt at “gå” på biblioteket og låne gode bøger. Samtidig er det muligt at låne mange bøger uden at de fylder og vejer ret meget. Jeg kan dog ikke undvære de “rigtige” bøger, hvilke jeg også har mange af i min bogreol.

 • Katti Dreier

  E-bøger er bare sagen. Det er nemt og læsevenligt og den ene hånd er altid fri til et stort krus varm kaffe med mælk:-) Derudover er det nemt at låne e-bøger på biblioteket:-) god læsewekend

 • Cathrine

  Der er bare et eller andet over rigtige bøger, når man læser dem, men jeg har da også et par ebøger, er bare ikke kommet så langt med dem endnu, men 1 mere vil slet ikke gøre noget 😉

  Cathrine
  //tiiner.dk

  • Pernelle Fau Clausen

   Hej Rebekka,
   Jeg er udstationeret i udlandet og elsker at læse danske e-bøger. Min iPad er med mig overalt også i fitness nyder jeg at kunne gå op ad trapper og gå flere km. samtidig med jeg kan læse en spændende e-bog. Jeg elsker krimingenren på tv og bøger. Det bedste jeg ved er at koble af med en super spændende krimi i sofaen.
   Venlig hilsen
   Pernelle

 • Pernelle Fau Clausen

  Hej Rebekka
  Jeg er udstationeret i udlandet og elsker, at det er muligt at læse danske e- bøger. Jeg medbringer min I-pad til fitness og kan gå mange trapper og km. med en spændende e-bog foran mig. Krimi er min foretrukne genre, og jeg elsker at læse når der skal kobles fra og hygges.
  Stenens tid lyder som en krimi lige efter min smag –
  Venlig hilsen
  Pernelle

 • N. Nielsen

  Den lyder virkelig lækker – er selv begyndt at læse på min ipad de sidste 1/2 år 🙂
  – Har dog svært ved at ligge bøgerne (mest pga. følelsen), men det er super smart når man er på farten meget (+ den kommende sommerferie).

  kontakt(a)kmu.dk