Ung svensk krimistjerne – vind hendes bog 39


 

Emelie Schepp har solgt over 35.000 eksemplarer af sin debutkrimi Mærket for livet i Sverige. Foto: Eva Lindblad.

Konkurrence: Der udkommer hyldemeter af skandinaviske krimier i disse uger. Jo Nesbø er ude med en ny thriller i dag. Leif GW Persson og debutanten Joakim Zander er også aktuel med bøger. Og i næste uge debuterer endnu en svensk krimiforfatter på dansk. Du kan vinde hendes bog.

Svenske Emelie Schepps debutkrimi Mærket for livet udkommer på dansk i næste uge. Endnu en svensk krimi tænker du måske. Og ja, der bliver udgivet ikke så få svenske krimier herhjemme.

Mange af krimierne er gode. Andre er mindre gode. Skal man tro over 35.000 svenskere, så er Emelie Schepp værd at læse. Hun har solgt et imponerende antal eksemplarer af sin debutkrimi, siden den udkom i hjemlandet sidste år.

Efter at have fået afslag fra en række forlag besluttede Emelie Schepp sig for at udgive bogen selv. Hurtigt blev hun Sveriges mest succesfulde selvudgiver. I dag, hvor hun skriver på bog nummer to, har hun et svensk og flere udenlandske forlag.

Mærket for livet er første del i en krimiserie med Jana Berzelius som hovedperson En sommerdag i 1986 vågner niårige Jana op på sygehuset. Hun ved ikke, hvem hun er og kan intet huske. 26 år senere har hun succes som anklager og leder forundersøgelsen i forbindelse med et opsigtsvækkende mord på Hans Juhlén, chef for Migrationsværket i Norrköping. Endnu et lig findes – denne gang et barn, og alt tager en uventet drejning, da det viser sig, at sporene leder hen mod den døde dreng. Jo mere Jana graver i hans historie, jo nærmere kommer hun sin egen.

Emelie Schepp har i mange år arbejdet som projektleder i reklamebranchen, ligesom hun har skrevet manuskript til to spillefilm. Mærket for livet udkommer på Politikens Forlag.

I et interview har forfatteren fortalt, at hendes forbilleder bl.a. er Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril , der skriver under pseudonymet Lars Kepler, fordi de er gode til at skabe spænding. En anden rollemodel er Hans Rosenfelt, der bl.a. har skrevet manuskriptet til tv-krimien Broen.

Du kan se en trailer for bogen lige her og følge forfatterens blog her

VIND: Vil du vinde et eksemplar af bogen? Så smid en kommentar under blogindlægget her, hvor du fortæller hvilken svensk krimi, du sidst har læst. Bemærk venligst, at der kan gå lidt tid, før du kan se din kommentar på bloggen. Jeg trækker en vinder næste fredag – den 28. marts klokken 18.00 og offentliggør vinderen senere samme aften. Du skal selv tjekke her på bloggen, om du har vundet bogen.

PS: Du kan møde Emelie Schepp på Krimimessen i Horsens i april.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

39 thoughts on “Ung svensk krimistjerne – vind hendes bog