Bogmessen i Gøteborg


Ingen længe vil det vrimle med forfattere og bogelskere i Gøteborg.

Ingen længe vil det vrimle med forfattere og bogelskere i Gøteborg.

Hvor vi i Danmark må vente med årets store bogmesse, BogForum, til november, så kan svenskerne glæde sig til Bok & Bibliotek i Gøteborg om mindre end to uger.

Der er bogmesse i Gøteborg fra den 26. – 29. september. Sidste år besøgte godt 99.000 mennesker bogmessen i Gøteborg (BogForum har til sammenligning omkring 30.000 besøgende) I år er der fokus på litteratur fra Rumænien.

Jeg kan ikke mindes, at jeg har læst en bog af en rumænsk forfatter – nogensinde. (Til gengæld har jeg læst mange krimier, hvor forbryderne kommer fra Rumænien) Flere rumænske forfattere flygtede i eksil, da den brutale diktator Nicolae Ceauşescu herskede.

Som jeg tidligere har blogget om, så er der ikke mange, der læser/skriver krimier, når de lever i et diktatur. Læs hvem der har sagt, at:

….jo mindre vold, der er i et samfund, jo mere er der i litteraturen, paradoksalt nok, lige her

Der kommer rigtig mange forfattere fra andre lande end Rumænien på bogmessen i Gøteborg. På messen kan du bl.a. møde Karin Alvtegen, Leif GW Persson, Viveca Sten, Arne Dahl og Häkan Nesser. Du kan også møde de franske søstrene Liliane Korb og Laurence Lefèvre, der skriver krimier under pseudonymet Claude Izner (bøgerne er ikke oversat til dansk)

Du kan læse mere om den svenske bogmesse lige her

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.