Elly Griffiths-interview


Interview: I går besøgte den britiske krimiforfatter Elly Griffiths Horsens Bibliotek. Jeg interviewede hende om hendes forfatterskab og serien om arkæologen Ruth Galloway.

Egentlig havde Elly Griffiths (tv) planlagt, at serien om Ruth Galloway skulle være en serie på ti bind. Næste år udkommer bog nr. 12 i Storbritannien. Den sjette bog i Galloway-serien udkommer på dansk til marts. De udstødte er titlen på den roman. Foto: Lida Wengel

På knap to år har den britiske bestsellerforfatter Elly Griffiths fået fem krimier om arkæologen Ruth Galloway oversat til dansk på Gads Forlag. Det er gået stærkt med at udkomme i Danmark, og forfatterens popularitet er kun vokset i takt med bøgerne. I går besøgte forfatteren Horsens Bibliotek, og det blev en herlig aften. Bibliotekar Jette Holst har skrevet en rigtig fin artikel om aftenen. Du kan læse den her

I øvrigt er det en Moesgaard Museum-magnet, der viser en vikingehjelm, som Elly Griffiths sidder med på billedet i Jette Holsts artikel. En lille gave fra mig, for måske forfatteren kunne finde inspiration til endnu en krimi om Ruth Galloway, hvis hun besøger det fantastiske museum mellem Aarhus og Horsens? Hvert bind i Elly Griffiths krimiserie rummer nemlig en arkæologisk opdagelse sideløbende med en nutidig krimigåde.

Fin samling af krimiguf på Horsens Bibliotek. Foto: Rebekka Andreasen

De gode folk fra Horsens Bibliotek er allerede i fuld gang med at planlægge Krimimessen i Horsens 2020. Jeg fik lige et kig ind i maskinrummet – et af kontorerne – og ser det ikke bare hyggeligt ud? I øvrigt kommer Elly Griffiths til Krimimessen i Horsens næste år.

Serien om Ruth Galloway i rækkefølge:

  • Pigen under jorden
  • Løgnens hus
  • Huset på klippen
  • Døden på museet
  • Det tavse vidne

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.