Farlig fortid af Julie Hastrup 4


Farlig fortid er Julie Hastrups femte krimi om Rebekka Holm.

Farlig fortid er Julie Hastrups femte krimi om Rebekka Holm.

Anmeldelse: Hun kan sit kram hende Julie Hastrup. Hun skriver solide og underholdende krimier uden de store dikkedarer. Sådan lød de første linjer, da jeg i sin tid anmeldte Julie Hastrups fjerde krimi, Portræt af døden, og de linjer passer også perfekt på den populære forfatters femte bog om Rebekka Holm, Farlig fortid.

Farlig fortid gør det, den skal: underholder. Og det gør den effektivt på den hyggelige og letlæste måde. Hastrups seneste bog er en krimi, der glider behageligt ned. For forfatteren skriver ubesværet, har blik for gode dialoger, og så har hun skabt et univers, man som læser har lyst til at dykke ned i. Bogen er bestemt heller ikke uden spænding.

Farlig fortid rummer især et fint portræt af en kvinde, der lever og ånder for livstidsfanger og kaster alt sin energi i at hjælpe dem – i stedet for at hjælpe sig selv. Der er saft og kraft i de temaer, forfatteren tager op: Hævn, skyld/uskyld, kærlighed/jalousi, arv og miljø, charmerende psykopater, stalking, voldtægt etc. Hvis bogen skulle hæve sig over gennemsnittet af danske krimiudgivelser – hvad jeg desværre ikke synes, den gør – så skulle vi et stik dybere ned i de spændende tematikker, Hastrup tager op. Jeg havde håbet på en smule mere gods. Men underholdende – det er Farlig fortid. Og jeg holder af Rebekka Holm.

I Farlig fortid er Rebekka Holm tilbage i Ringkøbing for at støtte sin mor efter faderens død. Mens Rebekkas mor, der ellers har været ved at drukne sig i selvmedlidenhed, langsomt er ved at fjerne sig fra offerrollen og blomstrer op ved udsigten til en tur til Dresden med naboerne, så har Rebekka flere og flere stunder med sit rødvinsglas og sine Blå King’s – langt væk fra kæresten i Sverige og sin makker i København. Da der sker et drab på egnen, involverer hun sig straks i politiarbejdet og hjælper sin gamle politikæreste, Michael, og kollegerne hos Ringkøbing Politi.

En pensioneret landmand er brutalt blevet myrdet med en høtyv, og den lokale præst opdager chokeret sin egen dødsannonce i avisen. Da han også får tilsendt en bårebuket med sit eget navn på, bliver han for alvor urolig. Hvem vil præsten til livs? Og hvorfor blev landmanden dræbt? Rebekka Holm må rode i mændenes fortid for at finde svarene.

Bogens sidste linjer ender med en cliffhanger på bedste Hastrup-vis, så selvfølgelig springer jeg på igen næste gang, Julie Hastrup inviterer inden for i min navnesøsters verden. For mon ikke bog seks i serien kommer til at handle om Rebekkas kæreste Niclas og hans fortid?

De øvrige bøger i serien er i rækkefølge: En torn i øjet, Det blinde punkt, Blodig genvej og Portræt af døden. Fjerde bog i serien er stadig min favorit. Læs anmeldelsen af den bog lige her

PS: Kære Julie Hastrup – hvornår hører vi noget om Rebekkas halvbror, som hun på faderens dødsleje i forrige bog finder ud af, at hun har?

PPS: Læs også mit interview fra i sommer med Julie Hastrup lige her


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Farlig fortid af Julie Hastrup

 • Tove Horbek

  Den ligger og venter på tur til at blive læst. Jeg kan også godt lide Julie Hastrup og hendes velskrevne bøger. Jeg synes det er rart at veksle de hardcore krimier med de lidt mere “hyggelige”, så nattesøvnen ikke konstant bliver forstyrret af mareridt og jeg kan sove med lyset slukket.
  God anmeldelse du har skrevet.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Kære Tove
   Tak for din kommentar. Og ja, denne her er mere hyggelig, selvom der skam også er grumme sager i Farlig fortid. Tak for dine søde ord. God læselyst.

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Hej Randi
   Rigtig god læselyst. Nogle gange er det super fedt at snuppe en serie i rap. Mon ikke du får lidt abstinenser, når Farlig fortid er læst?

   VH Rebekka