Masser at glæde sig til i 2013


Et helt ubrugt år venter forude. Jeg forventer, at 2013 bliver et år med endnu flere forrygende oplevelser med krimier, spændingsromaner og thrillers – især i form af læseoplevelser, men jeg ser også frem til gode plots og velfortalte historier på tv og film. I 2013 glæder jeg mig bl.a. til:

Iben Hjejle spiller kriminalreporter Dicte Svendsen i TV 2s nye fiktionsserie. (Foto: Henrik Kloch / TV 2)

  • At finde ud af hvordan Iben Hjejle fortolker rollen som Dicte Svendsen, når TV2 på mandag sender første afsnit af tv-serien Dicte, der er baseret på Elsebeth Egholms populære krimier om journalisten Dicte Svendsen. Læs her, hvordan jeg selv for nogle måneder siden stødte på optagelserne til tv-serien i Aarhus midtby. Jeg sidder klar med aftenkaffe og store forventninger den 7. januar.
  • At der 16. og 17. marts er krimimesse i Horsens. Krimimessen er et must, hvis du er vild med krimi. Første gang messen blev afholdt, besøgte 200 mennesker og en håndfuld forfattere det gamle fængsel i Horsens. Sidste år var der over 5000 deltagere og ca. 100 forfattere og foredragsholdere. I år kan du på messen bl.a. møde den skotske krimiforfatter Ian Rankin, der står bag bøgerne om Inspektør Rebus.
  • At Jussi Adler-Olsens første krimi om Afdeling Q, Kvinden i buret, bliver filmatiseret. Filmen får premiere i løbet af efteråret, og det er Nikolaj Lie Kaas, der skal give Carl Mørck liv på det store lærred. Det projekt er jeg godt nok spændt på.
  • At der kommer endnu en bog om Harry Hole. Tak for det Jo Nesbø. Var bange for, at det var slut med den gode Hole efter at have læst Genfærd. Den nye Hole-krimi udkommer til sommer.
  • At opdage nye krimiforfattere og debutanter. Selvom de ikke får samme opmærksomhed som de garvede forfattere, så findes der forfattere, der kan skrive r.. ud af bukserne og levere fantastiske krimier, der underholder og måske også gør en smule mere end det. Prøv at læse en krimi af en forfatter, du ikke kender. Måske bliver du positiv overrasket.

GODT NYTÅR og tak fordi du læser med. Skal du lige have genopfrisket nogle af de mange krimi-kategorier, der findes, og kan du ikke lige kan huske, hvad en puslespils-krimi er, så dyk ned i dette blogindlæg

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.