Nye krimier i september


Nye bøger: Efterår = bogudgivelser, og om et par dage er det ifølge kalenderen efterår. Her kommer et lille udpluk af de danske bøger, jeg glæder mig til i september. Der udkom også skønne bøger i august. Fik du læst min anmeldelse af sidste bind i serien om Salander/Blomkvist? Også En helt normal familie af Mattias Edvardsson udkom for nylig. Se sidst i indlægget, om du er blandt de to bloglæsere, der har vundet bogen.

I morgen udkommer Vintermørke af Birgithe Stender-Jensen. Vådeskud af Katrine Engberg og Mordet på en havfrue af Rydahl & A.J. Kazinski udkommer begge 6. september. Foto: Rebekka Andreasen

Første bog på min læseliste udkommer faktisk allerede i morgen. Vintermørke hedder bogen, der er Birgithe Stender-Jensens debutkrimi, som hun har arbejdet på i flere år. Jeg er så små i gang, men glæder mig til at komme længere ind i bogen, der foregår på Bornholm under århundredets værste snestorm i 2010 og blandt andre har en brandmand som gennemgående figur. Vintermørke udkommer på Forlaget 4. til venstre, et forlag, der udgiver bøger, der har en eller anden relation til Bornholm. Bag forlaget står Jens Christian Wibe og Pernille Boelskov. Måske du kender Pernille Boelskov fra krimiserien om præsten Agnethe Bohn?

6. september udkommer Vådeskud, der er Katrine Engbergs fjerde krimi om Kørner og Werner og Esther de Laurenti. Bogen udkommer på People’sPress. Læs lige ordene igen: Den fjerde krimi siden debutkrimien udkom i begyndelsen af 2016! Jeg er ikke kun imponeret over Engbergs skrivetempo, men også ret glad for hendes bøger. Glasvinge var absurd god, synes jeg, så jeg er spændt på, om Vådeskud har samme niveau. Jeg er sikkert ikke den eneste, der glæder mig til gensyn med de karakterer, vi nu har lært at kende i først Krokodillevogteren, Blodmåne og senest Glasvinge. Som læser kommer du blandt andet med til Amagerforbrændingen og til Trekroner – den kunstige ø i Københavns Havn.

En roman med H.C. Andersen som detektiv. Lyder det syret? Ja, det er i hvert fald det projekt, som Thomas Rydahl og A.J Kazinski (Anders Klarlund og Jacob Weinreich) har kastet sig ud i. 6. september udkommer Mordet på en havfrue på Politikens Forlag. Den verdensberømte forfatter skrev ivrigt dagbog frem til sin død i 1875. I 1834, da han vender hjem fra Italien, holder han pludselig pause i sine evindelige skriverier. Ingen ved hvorfor. Romanen begynder, hvor H. C. Andersen holdt op. I øvrigt har Thomas Rydahl lige nu stor succes med sidste bind i serien om eremitten Erhard Jørgensen. De tre paver hedder den bog.

Sidst i september, den 27., udkommer Steffen Jacobsens PROXY. I bogen introducerer forfatteren et nyt makkerpar; Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt og kollegaen Tanya Nielsen, der får til opgave at opklare en række bestialske drab i Holbæk. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte. Og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert. Jeg er spændt på, hvilke krimilækkerier Jacobsen, der fik sit gennembrud med Sander og Jensen-serien, denne gang disker op med. Proxy udkommer på Forlaget Lindhardt og Ringhof.

To heldige bloglæsere har vundet Mattias Edvardssons En helt normal familie.

Har du vundet?

Tak til alle jer der deltog i konkurrencen om at vinde svenske Mattias Edvardssons spændingsroman En helt normal familie. En original, fin og meget læseværdig roman om 19-årige Stella, der bliver anklaget for at have knivdræbt en mand. Historien er fortalt ud fra tre synsvinkler: En far, en mor og deres teenagedatter. Og selvom udgangspunktet er det samme, er det tre forskellige historier, der kommer frem.

Om bogen skrev Jyllands-Postens anmelder Lars Ole Sauerberg: “Fremragende som krimi af den retssals-type, der måske er på vej til at vinde indpas også i Norden.” Bogen er sponsoreret af forfatterens danske forlag People’sPress.

Camilla Nyegaard og Heidi Timmermann – I har hver vundet et eksemplar af En helt normal familie. Send mig en mail med jeres adresse. Så sender forlaget bøger jeres vej. Opdatering: Jeg har ikke hørt fra den ene vinder, så jeg har trukket en ny: Rikke Hansen – send mig din adresse på mail@rebekkaand.dk – så er der en bog på vej til dig.

PS: Hvis ikke du fik læst mit interview med Mattias Edvardsson, så finder du det her

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.