Stem på Danmarks bedste krimiblogger….. 5


Har du lyst til at stemme på din favorit krimiblogger? Så stem via Gerningsstedet på Facebook.

Krimipris: Min fredag blev lige et nøk bedre. Forlaget Lindhardt og Ringhof står bag en ny krimibloggerpris, der uddeles på Krimimessen i Horsens søndag den 7. april. Jeg er en af de heldige, der er nomineret. Og det er jeg både stolt af og glad for.

Vil du være med til at bestemme hvilke tre bloggere, der skal videre til finalen? Så kan du frem til den 18. marts stemme og vinde billetter til Krimimessen i Horsens.

En skarp krimijury vælger den endelig vinder. Du kan stemme på din favorit lige her

Og kender du kun bloggen her, så husk at tjek de andre kandidater ud. Der findes mange gode bloggere, der brænder for krimigenren, og som bruger energi og tid på at formidle deres læseglæde og læseoplevelser.

Jeg gætter på, at du er landet her på indlægget, fordi du er Vild Med Krimi. Og lad mig lige diske op med nogle fine citater fra to svenske forfattere, jeg har interviewet, mens jeg har blogget her på sitet. De har aldeles intet med nomineringen at gøre,  men jeg bifalder i den grad deres ord og syn på krimigenren.

Arne Dahl siger:

Krimien er ikke en trend, den er noget helt fundamentalt, og den gode krimi har en funktion for det moderne menneske. En nærmest terapeutisk funktion, hvor vi finder trøst og velbehag, når kaos bliver genoprettet og alt det irrationelle og skræmmende ikke svæver i det uvisse til slut, men får en form for forløsning.

Og Camilla Läckbergs svar på spørgsmålet om, hvorfor vi læser krimier og spændingshistorier:

Jeg tror, det ligger i vores DNA – det går jo tilbage til Stenalderen, hvor man sad omkring bålet og fortalte historier. Vi har altid været fascinerede af at blive skræmt under trygge forhold. Før i tiden var det spøgelseshistorier, man skræmte hinanden med. Men i dag er vi ikke længere bange for den hovedløse dame. Vi er bange for mordere, voldtægtsmænd, terrorister, så krimien er den moderne tids skrækhistorier.  Og det er rædsel under kontrollerede former. Du kan sidde hjemme i din sofa og blive forskrækket, og du kan lukke bogen når som helst.

Uanset udfald: Jeg er glad for alle jer, der følger sitet her. Tak. Det gør mig glad. Og rigtig god læselyst med de skønne bøger.

God fredag fra

Rebekka

 

 

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 thoughts on “Stem på Danmarks bedste krimiblogger…..

 • Laura

  Årh hvor fedt du er nomineret.
  Har straks stemt på dig. Du laver den bedste krimiblog. Ærlig, gennemarbejdet og med masser af krimikærlighed.
  Håber du vinder og håber at hilse på dig (igen) på årets krimimesse.

  Knus Laura

  • Rebekka Andreasen Indlægsforfatter

   Kære Laura

   Tusind tak. Det er jeg glad for. Og tak for de søde ord og fordi du følger med her. Det betyder mere end priser.

   Bedste hilsner og på gensyn i Horsens.
   Rebekka

 • Cathrine Errboe

  Rebekkas blog har givet mig blod på tanden for at læse krimier, som jeg ellers slet, slet ikke læser, fordi jeg egentlig er fan af romanen… Men med vid og kløgt og en dygtig pen har hun lokket mig derind, hvor nogen skal dø og andre afsløres for deres udåd – og meget mere. Hermed min stemme til den bedste stemme i kirmiuniverset!