Krimipriser og overblik over tv-serier


Michaels Connelly første roman om Harry Bosch, Det sorte ekko, udkom på dansk i 1997. To slags sandhed, som han får Palle Rosenkrantz Prisen for, udkom i oktober 2018. Foto: PR/Klim

Krimipriser og tv-serier: På Krimimessen i Horsens 2019 til april uddeler Det Danske Kriminalakademi sædvanen tro en række priser. Og nu er der sat navne på årets prisvindere. Desuden kan du nu nemmere få et overblik over de tv-serier, jeg omtaler her på bloggen.

Palle Rosenkrantz Prisen for årets bedste spændingsroman går til amerikanske Michael Connelly for krimien To slags sandhed, en Harry Bosch-krimi, der er udkommet på Forlaget Klim.  Jeg tvivler på, at forfatteren selv kommer til Horsens og modtager prisen, men hold nu op, det kunne være sejt. Tillykke til Connelly.

Årets Harald Mogensen Pris går til Jesper Stein for Solo, den sjette bog i serien om Axel Steen. Med prisen bliver Jesper Stein automatisk også nomineret til den skandinaviske krimipris, Glasnøglen. Det er så velfortjent. Bogen er udkommet på Politikens Forlag. Læs min anmeldelse af Solo her

Debutantdiplomet går til Søren Sveistrup, erfaren manuskriptforfatter, der i 2018 debuterede som krimiforfatter med krimien Kastanjemanden. En virkelig god bog, der også er udkommet på Politikens Forlag. Læs min anmeldelse af Kastanjemanden her

Anton Koch Diplomet går til det lille aarhusianske forlag Forlaget Olga. Forlaget udgiver blandt andre nordirske Adrian McKintys suveræne krimiserie med Sean Duffy, der foregår under borgerkrigen i Nordirland i 80’erne. Supergode bøger, som jeg gentagne gange har slået et slag for. Læs mine anmeldelser af tredje bog i serien og af anden bog i serien

I øvrigt vandt jeg selv Anton Koch Diplomet i 2017, hvilket jeg stadig er meget stolt af og glad for.

Juryen består af: Mette Bentholm, Vibeke Johansen, Bo Tao Michaëlis, Bo Bjørnvig, Jannik Lunn og Henrik Palle.

Priserne uddeles den 6. april på Krimimessen i Horsens. Du kan følge Det Danske Kriminalakademi på Facebook her

Jeg er meget glad for og stolt af, at jeg i 2017 modtog Anton Koch Diplomet, der: gives til en person som med entusiasme, engagement og bred faglighed har beskæftiget sig med kriminallitteraturens specifikke spilleregler, stil og sprog. Jeg har peppet mit diplom op med lyskæder og et Harry Hole-badge.Foto: Rebekka Andreasen

 Overblik over tv-serier/streaming

Og nu til noget helt andet end priser, nemlig tv-serier. Vi bliver flere og flere, der lystigt streamer tv-serier. Og indimellem skriver jeg om de tv-serier, jeg har set, her på bloggen, selvom bøger fylder mest.

Nu har jeg gjort det nemmere for dig at finde frem til de tv-serier, jeg skriver om. Jeg har nemlig lavet en side, hvor jeg samler mine omtaler, anmeldelser og anbefalinger. Den er ikke helt opdateret endnu, men du finder siden her

I øjeblikket (Januar 2018) er jeg i gang med at se tv-serien De blodrøde floder, som du kan streame på Danmarks Radio.

I 2004 kom der en film bygget over Jean-Christophe Grangés thriller af samme navn. Dengang var det Jean Reno, der spillede hovedrollen som Pierre Niemans, politikommissær fra Paris, der hjælper med vanskelige sager.

I 2018-udgaven, der nærmest kun har figuren Niemans til fælles med den første film, spilles politikommissæren af Olivier Marchal.  Hans unge makker spilles af Erika Sainte. De første to af fire afsnit, jeg har set, er meget seværdige. Hermed anbefalet.

PS: Jeg har ikke fået set Babylon Berlin endnu, men serien er tilgængelig på DR indtil marts.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.