Streaming C More: Politiserien Line of Duty 3


Lennie James spiller i Line of Duty vicepolitikommissær Tony Gates, der her giver en overfaldsmand en rask omgang tæsk. Men er han korrupt? Foto: C More/PR

Streaming: Jeg er først hoppet på BBC-serien Line of Duty  nu. Serien følger den fiktive, britiske enhed AC-12, der arbejder med at afsløre korruption inden for politiet. Du kan se de to første sæsoner på streamingtjenesten C More. Senere på året følger sæson tre og fire.

(Siden maj 2018 har du her på bloggen hver måned kunne læse om en serie eller film fra den skandinaviske streamingtjeneste C More. Det er et betalt samarbejde og altså sponsoreret indhold. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg har fuldstændig redaktionel frihed, og at C More ikke blander sig i, hvad jeg skriver eller har indflydelse på, hvad jeg vælger at omtale/anmelde. Dette indlæg er nr. 12 ud af 12.)

Sponsoreret: Det kan godt være, at briterne er vilde med danske dramaserier fra DR som Forbrydelsen, Broen, Borgen og nu måske også Bedrag, der netop er solgt til BBC, men briterne kan også selv, og britisk tv har længe været kendt for kvalitetskrimier. Tænk på BBC-serier som Sherlock, Luther, Natportieren, Happy Valley, The Fall, Inspektor Morse og Shetland.

Line of Duty  er endnu en BBC-produktion. En serie, om jeg først har fået øjnene op for nu, selvom første sæson er tilbage fra 2012. Hurra for streamingtjenester som C More. Et par af de tidligere sæsoner har været vist på DR, og der sov jeg også i timen. I hvert fald overså jeg det dengang.

Men nu er jeg altså hoppet med på serien, og heldigvis for det, for serien er virkelig fin og underholdende. Godt, britisk krimihåndværk og bestemt binge-værdigt. Ni priser og 31 nomineringer kan serien prale af. Bag serien står Jed Mercurio.

Efter en auktion med indsatsstyrken, der får fatale konsekvenser, nægter den idealistiske, unge politiassistent Steve Arnott (Martin Compston)  at dække over sine kollegaers fejl. Han bliver voldsom upopulær, og det bliver ikke bedre af, at han får nyt job i politiets afdeling for antikorruption. En enhed, der udelukkende beskæftiger sig med interne affærer. At politi undersøger politi, ja, det kan ikke være andet end konfliktfyldt og dramatisk.

Arnotts første opgaver bliver at efterforske den dygtige og populære vicepolitikommissær Tony Gates (Lennie James). Gates opklaringsstatistik er imponerende, men kommer han ærligt og redeligt til sine resultater? Gates bliver endda hædret for sit job og har et loyalt team af medarbejdere, der forguder ham, men er han reel? Eller har han lidt for tætte forbindelser til organiseret kriminalitet?

Det bliver nærmest en besættelse for Arnott at finde beviser mod Gates, men spørgsmålet er, om det er Gates, der fusker i en verden, der ikke altid er sort/hvid, og hvor de moralske dilemmaer ligger på lur hos både jægeren og den jagede? Og måske ligner Arnott og Gates hinanden mere, end de selv vil indrømme?  For hvem skal vi egentlig holde af og holde med? Det er ikke sådan at gennemskue. Netop derfor er første sæson, der byder på en pæn portion spænding, så seværdig. Det er interessant at følge de to mænd. Det er råt og ret intenst.

Dejligt med ansigter, jeg ikke har set igen og igen. Arnotts chef spilles af Adrian Dunbar, og ligesom sine yngre kollegaer leverer han en karakter, man tror på og interesserer sig for.  Også Vicky McClure har en rolle i serien som betjenten Kate Fleming.  Og der kommer endnu mere kød på hendes figur i sæson to, heldigvis.

Hver episode varer en lille time, nok tid til at folde en velfortalt historie ud. Til allersidst, i første episode, går det dog lidt rigeligt stærkt – der savnede jeg en smule mere tid.

 

De to første sæsoner af Line of Duty  er tilgængelige på C more, mens  3. og 4. sæson af den anmelderroste britiske serie kan ses senere på året. For nylig fik femte sæson premiere på BBC One, så der er mere at glæde sig til.

Første sæson af Line of Duty  består af fem afsnit af cirka en times varighed.

Her kommer en liste med de serier, jeg har streamet på C More, og som jeg har anmeldt eller omtalt i løbet af året:

Maj 2018: Inden vi dør

Juni 2018: Mr. Mercedes

Juli 2018: Deutschland 83

August 2018:  Beck

September 2018: Condor

Oktober 2018: Sthlm Rekviem

November 2018: The Cry

December 2018: Dirigenten

Januar 2019: The Little Drummer Girl

Februar 2019:  Cardinal

Marts 2019: Dokumentar som Stieg Larsson, Manden der legede med ilden

Og altså Line of Duty, som jeg varmt anbefaler.

God fornøjelse med at streame krimier.

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 thoughts on “Streaming C More: Politiserien Line of Duty