Vild Med Krimi fylder to år – vind bøger 55


Fødselsdagskonkurrence: I dag fylder bloggen to år. Og det skal fejres. Tak fordi netop du læser med.

Vind Åbent Hus af Sofie Sarenbrant, Våbenskjold af Thomas Enger og Gengældelsen af Steffen Jacobsen.

Vind Åbent Hus af Sofie Sarenbrant, Våbenskjold af Thomas Enger og Gengældelsen af Steffen Jacobsen.

Jeg har været vild med krimier, spændingsromaner og thrillers stort set siden, jeg kunne stave til plot. Som barn slugte jeg De fem-bøgerne i ivrigt tempo, tog på eventyr med tre amerikanske handlekraftige drenge: Jupiter, Pete og Bob – også kendt som de tre detektiver fra den populære bogserie. Og jeg smuglæste i Astrid Lindgrens Kalle Blomkvist, når min mor igen havde sagt, at NU skulle jeg altså sove.

Jeg er 41 år, og min passion for genren er ikke blevet mindre med tiden. Her på bloggen har jeg:

Igen, tak fordi du læser med.

Hvis du under blogindlægget her skriver, hvornår du selv blev vild med krimigenren, så er du med i konkurrencen om at vinde fire bøger. Du må også gerne skrive hvilken bog, du helst vil vinde, men det er ikke sikkert, du vinder den bog, du mest ønsker dig, hvis du er blandt de heldige.

Der er to eksemplarer af Våbenskjold af den norske krimiforfatter Thomas Enger på højkant. Det er fjerde bog i serien om journalisten Henning Juul. Enger er en af mine yndlingsforfattere. Jeg er midt i bogen, og den er GOD! Bogen udkommer i morgen på Modtryk.

Du kan også vinde Gengældelsen af Steffen Jacobsen. Det er anden del af serien om privatdetektiven Michael Sander og efterfølgeren til Trofæ, som jeg – og mange andre – var begejstret for. Bogen er netop udkommet på People’sPress. Endelig kan du vinde Åbent Hus af svenske Sofie Sarenbrant – også netop udkommer på People’sPress. Det er den tredje krimi i serien med kriminalassistent Emma Sköld.

Du kan deltage i konkurrencen frem til mandag den 27. oktober klokken 12.00, hvor jeg trækker de heldige vindere. Du skal selv tjekke her på bloggen, om du har vundet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

55 thoughts on “Vild Med Krimi fylder to år – vind bøger

 • lone

  som barn i skolealderen, hvor jeg læste om Nancy Keegan – de var på skolebiblioteket – og de blev læst allesammen 🙂 Senere blev jeg bidt af Agatha Christie – og jeg begyndte som voksen at samle på hendes danske udgivelser. På et tidspunkt manglede jeg kun 3-5 stykker – men så lånte jeg nogle ud – som desværre aldrig er kommet retur 🙁

  Jeg ønsker ikke at vinde en af bøgerne 🙂

 • Inge Moritzen

  Jeg blev vild med krimier, da jeg læste mig gennem skolebiblioteket på min folkeskole. Det var ofte dem, der ikke var udlånt, så der kunne jeg finde nyt hele tiden. Og så læste jeg alt. Stort set, men det skulle helst have en grad af handling ud over den oplagte historie. Og det er nok det, der stadig holder mig på krimigenren. Jeg ville være vild med at vinde Åbent Hus, den har jeg set hen til med spænding.

 • Pia Husum Klitte

  Jeg startede nok for 25 år siden at læse Henning Mankels bøger. Men det tog først fart da børnene rejste hjemmefra. Stieg Larsson sparkede mig yderligere i gang, og nu læser jeg mange forskellige forfattere, gerne danske.

 • Tobias brandt

  Jeg havde et skodjob på lager, men krimierne på lydbog klarede mig gennem et halvt år. Man bliver helt opslugt og glemmer sig selv

 • Erik Knudsen

  Du beder mig skrive hvornår jeg blev interesseret i krimier, så vidt jeg husker var det en gang i midten af 1950erne.
  Det var mest de billige amerikanske paperbacks, med en hårdtslående privatdetektiv, og en veludstyret (også hjernemæssigt) sekretær. Siden da har der været læst rigtig mange krimier, i mange forskellige retninger; sjovt nok er min for øjeblikket foretrukne læsning, om den antikke, Hårdtslående meddeler i kejsertidens Rom, Didius Marco Falco, og hans kæreste/sekretær, senatordatteren Helena Justina.
  Forfatteren, Lindsey Davis, er fantastisk god til at blande 1950’ernes Slå-på-tæven handling med en fantastisk viden om dagligdagens mennesker i Rom omkring år 72 e.kr.f.

 • Robert Nygaard

  Jeg er 63 år og har læst krimier i 50 år.Mine absolut favorit krimiforfattere p.t.er:Arne Dahl.Håkan Nesser og Jo Nesbø.Er netop blevet færdig med “Himlen over London” af Håkan Nesser-kan stærkt anbefales.Har lige købt “To mand frem for en enke” af Arne Dahl,hvilken jeg glæder mig til at læse. .Jeg har et fromt ønske om at Jo Nesbø vil berige os med endnu en bog med Harry Hole. Til sidst,mange tak for din fine blog Rebekka.
  Med venlig hilsen Robert.

  • Lotte Poulsen

   Jeg er selv 41 år og har også selv slugt de 5 bøgerne.. Men jeg tror rigtig jeg blev bidt af krimierne da jeg læste den første af Liza Marklunds bøger :-).. Og så har jeg ellers slugt en del bøger siden – er en stor læser.. Tak for en rigtig god blog – som også giver en skøn inspiration til bøger jeg gerne vil læse

 • Helle K.

  Tillykke med jubilæet 🙂
  Jeg blev også fanget af “De fem”, da jeg gik i skole. Vi fik dem læst højt af en af lærerne.
  Jeg har læst krimier siden, kun afbrudt i årene fra 15 til 30, hvor det var kvindelitteratur og socialrealisme, men krimierne var aldrig helt væk. Idag læser jeg flest krimier.

 • lissen andersen

  Hej Rebekka!
  Jeg har altid været vild med krimier på TV, lige siden jeg var barn. Men i bogform, mener jeg at den første krimier jeg læste, var den helt fantastiske sjove serie, af Bo Baldersen (som er et synonym for en forfatter jeg aldrig har hørt hvem er), som handlede om en pensioneret skolelærer og hans svoger, som var minister i Sverige og som havde et hav af unger!!! de var virkelige morsomme! Derefter læste jeg Agathe Christy!!
  Jeg ville blive glad for “Åbent Hus” af svenske Sofie Sarenbrant!!

 • Anette Mortensen

  Stort tillykke med din 2 års fødselsdag 🙂

  Jeg har været bidt af krimier i mange år. Da jeg var barn (vel ca 10 år), var jeg vild med Alfred Hitchcock og Enid Blyton. Lidenskaben har fulgt mig. Jeg kan ikke få nok af krimier.

  Jeg har også svært ved at vælge mellem de mulige gevinster; jeg vil blive super glad for dem alle tre.

 • Pia Timm Hagmann

  Startede vist med Enid Blyton De Fem. Og så var kimen lagt til krimi genren.
  Læser kun krimier og har en liste så lang med forfattere jeg skal have læst. Men det kniber gevaldigt med tiden til alle de bøger jeg gerne vil læse 🙂
  Er rigtig glad for din bog og fb side, altid dejligt med inspiration.
  Tak fordi du gider!
  Hvis jeg skulle være heldig, så må det gerne være Sofies nye krimi.
  De andre forfattere har jeg stadig på listen over ulæste.

  En skam jeg ikke vidste hvem du var til Elesebeth Egholms foredrag på Århus Hovedbibliotek. Du sad jo lige foran mig fandt jeg ud af.
  Kh Pia Timm

 • Pia Pedersen

  Jeg blev i en meget ung alder betaget af krimi. Jeg tror jeg startede på at læse dem da jeg i folkeskolen var bogopsætter. Det var Agatha Christi, jeg især læste.Jeg elsker at se krimi i tv og skal jeg se dem hvor der ligger en bog bag, læser jeg altid bogen før jeg ser filmen.

 • Betina Petersen

  Som barn brugte jeg meget tid på biblioteket. Allerede dengang lånte jeg krimier – i børneudgave. Jeg husker en serie der hed noget med Safty og Smuglerne

 • Lisbeth Maja Sørensen

  Jeg blev grebet af krimiernes verden, da jeg fik en krimi i fødselsdagsgave af min søde veninde Anja for 11-12 år siden.
  Jeg håber meget på, at jeg kunne være så heldig at vinde “Våbenskjold”, da Thomas Enger er en af mine mange yndlingsforfattere.

 • Heidi Mortensen

  Jeg læste IKKE bøger som barn. Det var mit liv simpelthen for kort til. Sådan var min holdning i hvert fald dengang. Det har ændret sig en del. Og tror måske nok, det i virkeligheden var Mary Higgins Clark, der fik mig overbevist om, at livet ikke var for kort til at sidde med snuden i en bog. Hvorfor lige netop den bog “forglemmigej” fangede mig, ved jeg egentlig ikke. Og der findes mange andre krimier, MEGET bedre end hendes. I hver fald slugte jeg den bog, og siden har mange bøger været gennem systemet. Jeg elsker især krimier. Det er forholdsvis letlæst (kontra tykke historiske værker), man kan vælge at gætte med eller bare læne sig tilbage og blive underholdt. Min egen samling af bøger er under konstant udvidelse. Og selvom jeg er ved at lide af pladsmangel, så kan jeg helt sikker finde plads til en af de lækre bøger, man her kan vinde. Stort tillykke med de 2 års fødselsdag her i blogland 🙂

  • Christian Winther

   Som dreng brugte jeg alle mine lommepenge på fgl børnebøger, først hele Kim serien, herefter genudgivelsen af Jan bøgerne, så fulgte de 5, 6 kammerater, David Crokekt, Nancy. Jeg har i en alder af 58 år stadig alle bøgerne, de er efterfølgende blevet fulgt op af især skandina viske krimier, og har næsten alt der er skrevet inden for de sidste mange år.

 • Stina Christiansen

  Som dig har jeg også slugt Enid Blytons bøger som barn. Men jeg husker Jo Nesbø som ham, der vækkede den indre krimitiger i mig…

  Og jeg ku godt tænke mig Thomas Engers nye

 • Stine Terjesen

  jeg blev grebet af krimier, da jeg læste til lærer. Synes der er noget spændingskurve som kan spille sig ud på mange måder i krimier!

 • Gitte Bach Nielsen

  Tillykke med blog fødselsdagen – altid spændende at følge dig og se hvad du læser.
  Jeg startede som du med De 5 – slugte dem hurtigere end jeg kunne ønske mig dem i gave. Senere blev det Sjöwall og Wahlöö – Agathe Christie, som en nævner her på bloggen – hende havde jeg glemt – dem læste jeg også en masse af.
  Jeg ville gerne ønske mig Thomas Enger – ham er jeg også blevet temmelig vild med 🙂

 • Mette mølgaard

  Jeg er vil med krimier. Har læst alle Sofie sarenbrandts bøger og serien med Thomas Enger. Har lige bestilt gengældelsen af Stefan Jacobsen. Bliver den første bog jeg skal læse af ham. Kan også god lide de lidt mere barske som fx. Chris Carter, Lars kelpner, Richart Montenari. Så har jeg også stiftet bekenskab med linda Castello glæder mig til hendes 4 bog Meldt Savnet. Men vi har jo også vores egne danske forfatter, Sara Blædel, Jesper Stein, Michael Katz Krefeld, Egholm , grue , Øbro , jussi og Jakob Knudsen. Jeg kunne blive ved. Heldigvis er den en lidenskab jeg kan dele med min gode kollega. Og vi får gerne en god snak. Og vi er jo i den 7 himmel. Med alle de fantastiske krimier der udkommer her i disse måneder. Stort tillykke med fødselsdagen. Det er en fantastisk side, hvor jeg har hentet mange nye inspirationer til nye krimier. Jeg vil gerne vinde enten Thomas Enger eller Sofie Sarenbrandt bøger.

 • Tina

  Jeg tror vores kærlighed til krimier er startet meget ens.
  Jeg kunne læse før jeg begyndte i skolen og startede ud med
  Min mors “Suzy” bøger, hvorefter jeg også hurtigt hoppede over til
  Serierne “de fem”, “Nancy Drew”, “Puk” og hvad de ellers hed allesammen.
  Jeg husker at vores skolenbibliotek var delt op i afdelinger for de store og de små,
  Og selv om man først måtte låne bøger i den store afdeling i 9. Klasse fik jeg lov
  Allerede i 6. Klasse – det var simpelthen ikke en krimi tilbage i de små’s afdeling jeg ikke
  Havde læst 🙂
  Den dag i dag er kærligheden til krimier lige så stor som dengang
  Og kommer gerne hjem med 2-3 nye om ugen 🙂

 • Grete Haun

  Jeg har læst siden jeg en ung pige, f.eks De 5. Siden har jeg bare læst og læst. Jeg har så mange bøger at jeg ikke har plads til flere, derfor er jeg gået over til e-bøger, . Jeg kan ikke vælge mellem de bøger som man kan vinde, de er alle sammen på min liste , over dem jeg gerne vil læse.:-)

 • Memsen

  Jeg startede også med “De fem bøgerne” fortsatte over Alistair Mclean, og tror jeg havde læst alt af Agatha Christie og alle Simenons bøger om kommissær Maigret inden jeg var 15 år…. Og jeg er 45 nu! Har netop læst Trofæ….. Gys!!! Den skal jeg helt sikkert IKKE se hvis den bliver filmatiseret, men jeg vil gerne LÆSE den nyeste af Steffen Jacobsen 😉 … Og jeg vil nu også gerne læse en af de andre spændende præmier du har :-)) Forøvrigt også fedt med de gratis e-bøger du linkede til i dit forrige indlæg, tak!!!

 • Randi

  Krimier har jeg læst “altid”, synes jeg. Der er så mange dygtige forfattere, så der er meget at vælge imellem. Jeg ville blive meget glad for at vinde Gengældelsen.
  Tillykke med blogfødselsdagen 🙂

 • Rikke Hyldgaard Hansen

  Tror resten af min kommentar ikke kom med?!? Så jeg prøver lige igen… Min læseinteresse startede som barn med bøgerne om “Den sorte Hingst” og min mors romanblade. Liza Marklund startede interessen for krimier! Jeg vil gerne vinde “Gengældensen” af Steffen Jacobsen.

 • Lene H

  Tillykke med fødselsdagen.
  Jeg startede som dig med de 5, som jeg, som barn, synes var VILDT spændende. Senere havde jeg også en serie af Enid Blyton, der hed noget med Den mystiske……. om 4 børn så vidt jeg husker. Men intet slog nu De 5.
  I dag læser jeg alle mulige krimier. Er lige i gang med Michael Katz Krefeldt: Savnet. Den tegner god.
  Hvis jeg skulle være så heldig at vinde, vil jeg gerne vinde Thomas Engers Våbenskjold. Jeg har med stor fornøjelse læst de andre af ham og har glædet mig til den sidste nye. Ja og så ser jeg jo frem til Jussi Adler-Olsens nye, det er jeg jo nok ikke den eneste, der gør.

 • Ingrid Færk

  Som 12 årig læste jeg Nancy Drew bøgerne og 13 år gammel fik min ældre bror mig til at låne ” En af os er morderen” af Agatha Christie, og min mor var vred fordi hun mente ikke jeg var gammel nok. Det var i 1961.

 • Tanja Jensen

  Jeg arvede min mors “de fem bøger” som barn og udvidede siden samlingen betragteligt. Derfor kan man vel næsten sige, at jeg fik glæden ved krimier ind med modermælken – eller måske skolemælken 😉 og interessen har holdt ved lige siden.

 • Hans-Peter Handt

  Da jeg fandt min kone.Hun slæbte den ene krimi efter den anden med hjem,og en dag prøvede jeg at læse en af de krimier hun havde slæbt med hjem, og har været bidt af krimier lige siden.

 • Lone N

  Jeg startede med at læse krimier da stige Larsson triologien udkom. Herefter har jeg slugt den ene krimi efter den anden. Og din blog Giver god input til nye spændende krimier, der skal læses.

 • Katrine Gunnersen

  “Gengældelsen” vil jeg gerne vinde
  Jeg studerer nordisk sprog og litteratur (dansk) på uni og elsker krimien når jeg skal koble af fra Kristensen, Holberg, Jacobsen og alle de andre store danske forfattere, som er fantastiske, men som også kræver meget opmærksomhed for at få det hele med.

 • Anja Dybris

  Hej og tillykke med fødselsdagen.

  Ligesom en anden bidragsyder begyndte jeg med mine forældres børne-/ungdomsbøger – Jan-bøgerne, i krimigenren, Tykke Niels, Puk, Peder Most med videre – og min bror og jeg samlede på tegneserierne om Davy Crockett og Kaptain Mickey.
  Mene forældre havde også mange andre krimier og blev ved med at købe dem antikvarisk – Maria Lang, Agatha Christie – jamen alle, der kunne købes for et par kroner.
  Sara Paretsky har i mange år været min yndlingsforfatter, fordi hun ligesom Sjøwall og Wahløø også skriver samfundskritisk.
  Jeg læser mange af de nordiske forfattere – og genlæser i det hele taget ofte krimier, fordi jeg kan lide personerne, miljøet og den researchede viden man får f.eks. hos Dick Francis, Sue Grafton og Dorothy Sayers. Hvis man er vild med mad, politik og Barcelona er der den spanske forfatter Manuel Vázquez Montalbán.
  Lige nu genlæser jeg den australske Arthur Upfields krimier der foregår i bushen efter 1. Verdenskrig.
  Jeg vil gerne vinde en bog – og kender ingen af forfatterne – men f.eks. Thomas Engers Våbenskjold.

 • Betty Jacobsen

  Jeg kan huske, at jeg som barn skrev en stil, der nærmest var en krimi. Jeg har elsket det lige siden. Det er svært, at vælge, men Våbenskjold vil jeg gerne vinde.

 • Camilla Arenkild

  Jeg har været helt vild med krimier, siden jeg får år tilbage begyndte på Camilla Läckbergs fantastiske serie. 🙂

 • Birgit Eiby Andersen

  Jeg startede også med De 5 og De tre detektiver. Da jeg blev ældre tog jeg fat i Agatha Christie og derefter er det bare fortsat. Elsker en god krimi med et uventet plot – og helst dem hvor vi samtidig kommer ind under huden på hovedpersonen.
  Jeg har læst noget af alle 3 forfattere du har med i konkurrencen – og vil glæde mig over hvilken som helst af bøgerne 🙂

 • Monica Figgé Jensen

  Først for et par år siden, fordi min søster snakkede om krimier. Så lånte jeg et par stykker og jeg var solgt. Jeg venter lige nu spændt på Sara Blædels næste bog som heldigvis snart kommer, men der er endnu så mange krimiforfattere som jeg gerne vil lære at kende 🙂 Jeg er interesseret i alle 3 bøger, så hvis jeg er den heldige, så er der frit valg 🙂

 • Bjørn Alexandersson

  Jeg begynte at læse når jeg var 8 år og Enit Blytons bøger bliv snart mine favorit. Jeg læste dem alle sammen mange gange tror jeg, Som voksen begynte jeg også at læse alle slags romaner, men intet er som dejligt som en god krime i sængen 🙂 Jeg kommer oprindelig fra Island og det glæder mig hvor gode mange krimiforfattere der er blivet deroppe og venter altid spennt på de nyeste af Arnaldur med julepakkene. Nordiske krimiforfattere er simpelheden de bedste syns jeg.

 • connie olsen

  Stort tillykke med de 2 år:-)

  Jeg startede også med de 5 bøgerne, skovriderdatteren Susy og Puk bøgerne har jeg også læst igen og igen:-)
  Jeg læser alle slags bøger, så har jeg en krimi periode, så en roman periode, men læser meget så det er mange bøger der bliver læst.
  Lige nu er mine yndlings krimiforfattere Linda Castillo og Sofie Sarenbrant så Åbent hus af sidstnævnte ville jeg blive rigtig glad for:-)

 • Lina k.

  Jeg har i lang tid synes at se krimier i fjernsynet var sjovt (det startede dog i manglen på sjovere ting at se i tv) men så læste jeg en krimi og selvom jeg ikke er den store læser så slugte jeg den are rup og stup så nu håber jeg på noget mere spændende læsestof 🙂 mangler en bog at læse
  kh. linamz@hotmail.com

 • Charlotte

  Jeg har været vild med krimier siden jeg var helt ung og sluger alt, hvad jeg kan komme i nærheden af. Jeg vil helst vinde Thomas Enger bogen

 • Stine Poulsen

  Jeg har været vild med krimier siden 2009, hvor jeg fik min søn.
  Synes især godt om Jerker og Eriksson triologien og Trofæ.
  Jeg ville rigtig gerne vinde “Gengældelsen” af Steffen Jacobsen : )

 • Pernille R

  Jeg startede med de 5 bøgerne, og forsatte med nogle bøger hvor man selv skulle bestemme om man valgte vej A eller B – jeg var selvfølgelig nysgerrig nok til at måtte læse alle vej. Nu er jeg blevet 39 og elsker i den grad stadig et godt plot – som jeg ikke lige havde set komme

 • Sara

  Tror krimigenren først greb mig i mine teenage år, på lange sejleture med mine forældre, hvor tiden nogle gange gik lidt langsomt. 🙂

 • Mette Rud

  Min lillebror og jeg fik læst “De 5” højt af min mor da vi kom hjem fra skole, i de små klasser. Jeg kan ikke huske hvad jeg selv læste da jeg blev ældre (det kan ikke have været super spændende!) Jeg har været med på krimi bølgen i lang tid, vælger bogen frem for tv. Jeg glæder mig super meget til at læse alle 3 bøger, Gengældelsen står øverst på listen.
  Tillykke med de første 2 år på bloggen 🙂

 • Ann-Sophie Schmidt-Sørensen

  Hej
  Jeg er 20 år og jeg blev vild med at læse krimier, da jeg læste “Isprinsessen” af Camilla Läckberg, på en ferie til Stockholm, for nogle år tilbage. Siden da er jeg blevet ved med at læse krimier og når jeg endelig læser romaner, skal jeg da lige ha’ en krimi ind imellem, så der lige kommer lidt spænding ind.
  Lige nu er jeg igang med ar læse “Den grænseløse” af Jussi og glæder mig til de mange, sikkert fantastiske, krimier jeg har i vente.

 • Tove

  Som teenager startede jeg med at læse krimier … og kunne dengang læse hele natten for at få slutningen med.
  Interessen har fulgt mig lige siden.
  For to år siden var jeg i Cape Town i Sydafrika – og hvem stod der i hele sin højde: Jussi Adler-Olsen (dog i en papudgave). Hvor er det stort at have en så dygtig forfatter som er kendt i hele verden

 • Mia C Andersen

  Da jeg var barn, var biblioteket mit safe place.. Det eneste sted jeg kunne være sikker på at der var ro og orden.. Her læste jeg de 5, og mange andre børne krimier.. Min passion for bøger er fortsat livet igennem, og jeg endte faktisk med at uddanne mig som bibliotekar. I dag, 40 år gammel, finder jeg stadig min ro i en god bog – og meget ofte en krimi.
  Mia CA / aimlovelive@gmail.com